Informativna delavnica o javnem razpisu mikrokreditov za socialna podjetja

datum: 29.03.2016

kategorija: LAS 2014-2020

V petek, 25. 3. 2016 je v prostorih Mestne občine Nova Gorica potekala Informativna delavnica o javnem razpisu mikrokreditov za socialna podjetja ter o ostalih ukrepih namenjenih spodbujanju razvoja socialnega podjetništva v Republiki Sloveniji.

Na delavnici, ki sta jo organizirala Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Slovenski podjetniški sklad v sodelovanju z RRA severne Primorske d.o.o. Nova Gorica in Mestno občino Nova Gorica so sodelovali Tadej Slapnik, državni sekretar pristojen za socialno podjetništvo v Kabinetu predsednika Vlade RS, ki je predstavil ukrepe spodbujanja razvoja socialnega podjetništva v Sloveniji, Nena Dokuzov, vodja sektorja za socialno podjetništvo, zadružništvo in ekonomsko demokracijo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter Mateja Grobelnik iz Slovenskega podjetniškega sklada, ki je predstavila javni razpis za mikrokredite za socialna podjetja, ki ga razpisuje Slovenski podjetniški sklad.

Prisotne sta uvodoma pozdravila tudi gospod Andrej Markočič, vodja kabineta župana Mestne občine Nova Gorica in Črtomir Špacapan, direktor RRA severne Primorske d.o.o. Nova Gorica.

Delavnice so se udeležili tudi številni predstavniki vseh treh sektorjev (javnega, ekonomskega in zasebnega) LAS V OBJEMU SONCA.

V priponki se nahajajo predstavitve predavateljev na delavnici:

Predstavitev ukrepov spodbujanja razvoja socialnega podjetništva (Tadej Slapnik);

Predstavitev namena javnega razpisa (Nena Dokuzov);

Predstavitev javnega razpisa za mikrokredite za socialna podjetja (Mateja Grobelnik).