STROKOVNA KONFERENCA IN LOKALNA TRŽNICA S SONARAVNO LOKALNO PONUDBO

datum: 12.04.2024

kategorija: LAS 2014-2020

V okviru projekta sodelovanja Lokalnih akcijskih skupin (LAS) »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano«, bo v petek, 19. aprila 2024 na gradu Rihemberk nad Branikom, potekala strokovna konferenca in lokalna tržnica s sonaravno lokalno ponudbo.

Grad Rihemberk, ki je najmogočnejši in eden najstarejših gradov na Primorskem, je do danes ohranil starodavno srednjeveško zasnovo. Za svojimi zidovi čuva zgodbe stoletij, ki so oblikovala kraje in ljudi v tem delu Evrope.  https://rihemberk.com/

 

Strokovno konferenco organizira partner v projektu sodelovanja LAS »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano«, Lokalna akcijska skupina (LAS) V objemu sonca, skupaj s sodelujočimi partnerji LAS.

Z območja LAS V objemu sonca bodo sodelovali; Šolski center Nova Gorica, Biotehniška šola, Občino Renče-Vogrsko, Mestna občina Nova Gorica, Tom Ločniškar, Mark Smerajc, Nevo Pregelj. Iz območja vodilnega  partnerja LAS Vipavska dolina bodo sodelovali Občina Ajdovščina, Ekološka kmetija Ipavec in Društvo »Ajda« Goriška, območja partnerja LAS s CILjem bo sodeloval KGZ Idrija z.o.o..

Na konferenci bodo različni zunanji strokovnjaki s področja ekološkega in biodinamičnega kmetovanja, ki bodo predstavljali shemo certificiranja, kratke verige oskrbe ter primer modela učne kmetije.

program_KONFERENCA_na Rihemberku_19_april_2024_kratko_page-0002

 

Konferenčni del in tržnica na gradu se vpenjata v dogajanje na gradu Rihemberk, ko grad odpira svoja vrata in vabi k obisku.

Odprta vrata gradu Rihemberk_plakat_final_page-0001    Odprta vrata gradu Rihemberk_plakat_final_page-0002