Edinstvena doživetja z Vinskim vlakom v okviru projekta ENOTOUR 2

datum: 15.05.2023

kategorija: LAS 2021-2027

Skok v Rajsko dolino z Vinskim vlakom v edinstvena doživetja - Študijski dan za novinarje v Vipavski dolini

V petek, 12. maja 2023, je v Novi Gorici in Vipavski dolini potekala študijska tura za domače in tuje medije SKOK V RAJSKO DOLINO – z Vinskim vlakom v edinstvena doživetja. Dogodek za novinarje predvsem s področja enogastronomije priredil Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, skupaj z LAS V objemu sonca – vodilni partner RRA Severne Primorske, Mestno občino Nova Gorica in Konzorcijem vinarjev Vipavske doline, v okviru projekta ENOTOUR 2, ki je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Doživetje se je pričelo na železniški postaji v Novi Gorici, kjer so dobrodošlico s kavo, pecivom in pesmijo pripravile kmečke žene iz Dornberka. Sledila je vožnja z Vinskim vlakom Vipavska dolina do postaje v Prvačini. Tu so doživetja popestrile aleksandrinke s svojimi zanimivimi zgodbami, sledila je pokušina vin in olivnih olj lokalnih pridelovalcev.

Pot z Vinskim vlakom, na katerem so udeleženci podrobneje spoznali ta vse bolj uveljavljen turistični produkt, se je nadaljevala proti gradu Rihemberk. Na čudovitem gradu sta pričakala grof in grofica Rihemberška v srednjeveških kostumih, ki sta z inovativno animacijo ter veliko mero humorja popeljala po gradu.

Pestro dogajanje se je zaključilo ob polni mizi dobrot na turistični kmetiji v Dornberku, kjer so se z degustacijo izbranih vin predstavili lokalni vinarji iz Konzorcija vinarjev Vipavske doline. Bogat dogodek je bil zapolnjen z vinsko – kulinaričnim doživetjem, kulturnim programom z glasbo in petjem ter strokovno delavnico »Terroir Vipavske doline«.

Predstavniki medijev so bili nad raznoliko ponudbo Vipavske doline navdušeni, spoznali so, da destinacija ponuja še mnoge neodkrite bisere.

 

MONG_VinskiVlak_12_05_2023_ŽELEZNIŠKA POSTAJA   MONG_VinskiVlak_12_05_2023_PRVAČINA  

20230512_140010  grad Rihemberk  IMG_7119  degustacija_Prvačina