DOGODEK PRENESEN NA DRUGI DATUM ZARADI SLABEGA VREMENA - ODPRTA VRATA Grad Rihemberk - lokalna tržnica z ekološko ponudbo

datum: 19.04.2023

kategorija: LAS 2014-2020

DOGODEK PRENESEN NA DRUGI DATUM ZARADI SLABEGA VREMENA - Na gradu Rihemberk nad Branikom tudi letos, v poletno sezono vstopamo z novimi pridobitvami.

Tokrat bo na gradu med drugimi novost, grajska tržnica z lokalnimi ekološkimi pridelki in izdelki, realizirana v okviru Projekta LAS sodelovanja »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano«, ki ga sofinancirata Evropski sklad za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja (ukrep LEADER, podukrep 19.3). Namen aktivnosti je povečanje oskrbe lokalnega prebivalstva s sonaravno hrano, s proizvodnjo katere ohranjamo naravno okolje in uspešneje kljubujemo žal že prisotnim podnebnim spremembam.

 

Slavnostni program ob uvodu v novo sezono na gradu Rihemberk, ki bo v petek 21. aprila 2023, ob 17. uri, je zasnoval zavod Svitar v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica.

Umetnostno zgodovinska tematika bo obarvana z uvodnim igranim prizorom s konjenikom, interpretativnim povezovanjem, delavnico v lokostrelstvu in staro glasbo tria Cappella Carniola.

Zanimivost letošnje prireditve bo tudi predstavitev slikovite makete gradu, ki jo je na lastno pobudo izdelal Bojan Ličen, domačin iz Branika.

Častna gostja dogodka bo grofica Carolina Lantieri Piccolomini, potomka zadnjih lastnikov gradu iz rodbine Lantieri.

 

Grad Rihemberk - vabilo_popravljeno_končno_page-0002