VABILO NA TISKOVNO KONFERENCO zaključek in predstavitev rezultatov z uporabo novih tehnologij v projektu LAS sodelovanja »INTERAKTIVNI TURIZEM ZA VSE«

datum: 22.06.2020

kategorija: LAS 2014-2020

TOREK 23. junija 2020 ob 13-h v kotičku / show room »SPOT svetovanje Goriška« v Obrtnem domu,
Območne obrtno-podjetniške zbornice Nova Gorica, Ulica Gradnikove brigade 6, Nova Gorica.

Kratka predstavitev…

Virtualna resničnost je nova tehnologija, ki je zasnovana predvsem za prikazovanje dostopnosti, z njo lahka še tako oddaljene in nedostopne točke pokažemo tudi ljudem, ki so za to prikrajšani. V takšno skupino sodijo, predvsem gibalno ovirani invalidi, pa tudi starejši, tovrstna tehnologija pa se izkaže za koristno tudi kadar želimo ljudem približati znamenitosti, ki bi jih v naravi želeli ohraniti čim bolj nedotaknjene. Projekt LAS sodelovanja »Interaktivni turizem za vse zajema« vključuje šest partnerskih LAS-ov po Sloveniji. LAS Notranjska kot vodilni partner v sodelovanju z LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS med Snežnikom in Nanosom, LAS v objemu sonca, LAS Zasavje, LAS po poteh od dediščine Turjaka do Kolpe. S projektom smo želeli na inovativen, zanimiv način ter z uporabo novih VR tehnologij predstaviti turistične destinacije ranljivim skupinam. Prav tako je vse to zanimivo tudi za ostale turiste in mlade, ki jih zanima uporaba novih tehnologij.

Na območju LAS V objemu sonca sta partnerja v projektu Zavod AŽMURK in RRA SEVERNE PRIMORSKE d.o.o. Nova Gorica sodelovala pri snemanjih in pripravi VR predstavitev izbranih naravnih in kulturnih znamenitosti. Snemali smo tradicionalne flosarje v Savinjski dolini, kraške travnike na Pivškem, na Goriškem pa območje Paradane v Trnovskem gozdu, znano predvsem po Ledeni jami.

Na tiskovni konferenci bomo predstavili nekatere izdelke.

 

 

V l j u d n o     v a b l j e n i !