Izobraževanja za zeliščarje

datum: 21.02.2018

kategorija: LAS 2014-2020

Ustanova Fundacija BiT Planota v letu 2018 organizira sklop desetih zanimivih delavnic za zeliščarje, ki bodo potekale med 1. marcem in 4. oktobrom v Zeliščnem centru Grgarske Ravne oz. na terenu v bližnji okolici centra.
Izobraževalne delavnice bodo potekale v okviru projekta sodelovanja INTEGRALNI TURISTIČNI PRODUKT ZELIŠČARSKE DEDIŠČINE.

Izobraževalne delavnice za zeliščarje

Delavnice so namenjene vsem, ki jih zanima zeliščarstvo – lahko se z njim že ukvarjajo ali pa to šele načrtujejo, pa ne vedo, kako se tega lotiti. Na delavnicah v skupni vrednosti 60 ur, ki bodo večinoma praktično naravnane, boste spoznali vse o osnovah vzgoje in predelave zelišč, nekaj poudarkov bo tudi na trženju, zaključili bomo pa z zanimivo delavnico o povezovanju zeliščarstva s turizmom.  

Prijave zbirajo na e-naslovu info@planota.si s pripisom »Prijava na zeliščarske delavnice« ali preko telefonskih številk 05 307 40 40 oz. 040 288 097 oz. preko spletnega obrazca.

Rok za prijave: do zapolnitve mest    

 

Želite še več – postati mentor za zeliščarje?

Fundacija BIT planota vabi vse, ki bolje poznate zeliščarstvo, da se udeležite tudi treh bolj poglobljenih delavnic, ki bodo potekale med 6. in 20. septembrom 2018. Sestavljajo skupino mentorjev za zeliščarje, ki že poznajo osnove zeliščarstva in bi radi svoje znanje nagradili ter postali mentorji. Tematika usposabljanj bo zakonodaja s področja zelišč, davčni vidiki opravljanja zeliščarstva za različne pravne oblike ter trženje in embaliranje. Zaželeno je, da se udeležite celotnega sklopa delavnic, ni pa obvezno.  

 

Vsa usposabljanja so brezplačna in namenjena prebivalcem območja LAS V objemu sonca (Mestna občina Nova Gorica ter Občine Brda, Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko in Miren-Kostanjevica).  

Aktivnost poteka v okviru projekta sodelovanja »Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine«, ki ga izvaja LAS V objemu sonca v sodelovanju s petimi LAS-i v Sloveniji. Projekt je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).