Zaključek projekta Center tehniške dediščine KUJ.ME

datum: 21.06.2021

kategorija: LAS 2014-2020

V juniju 2021 se je s sofinanciranjem iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja zaključil projekt Center tehniške dediščine KUJ.ME.

Zaključni dogodek je bilo odprtje Centra tehniške dediščine v Srednjem Lokovcu s stalnima razstavama o kovaštvu in smolarstvu. Osnovni namen projekta je bil ohranjanje in predstavljanje tradicionalnih obrti na Goriškem, tudi s pomočjo mreže točk tehniške dediščine na lokacijah: Lokovec, Šmartno, Šempeter pri Gorici, Bilje in Bukovica. S temi razpršenimi točkami smo pokrili celotno območje LAS-a, ki obsega pet goriških občin (Mestna občina Nova Gorica, Občina Brda, Občina Miren-Kostanjevica, Občina Renče-Vogrsko in Občina Šempeter-Vrtojba).

Pri izvedbi projekta so sodelovale občine MESTNA OBČINA NOVA GORICA (vodilni partner projekta), OBČINA RENČE – VOGRSKO, strokovne inštitucije ZAVOD ZA TURIZEM, KULTURO, MLADINO IN ŠPORT BRDA, ŠC NOVA GORICA, BIOTEHNIŠKA ŠOLA ŠEMPETER PRI GORICI in društva KULTURNO TURISTIČNO DRUŠTVO LOKOVEC in KULTURNO TURISTIČNO DRUŠTVO ZARJA BILJE.